reservatie Baptist

kalender Baptist

Diaconie

Diaconie komt van het Griekse woord 'diakonia' dat 'dienen' betekent.  'Kerk zijn' gaat verder dan het gebouw en de wekelijkse misvieringen.  Diaconie is gericht op het kleiner maken van de sociaal-maatschappelijke nood van mensen.

Samana (voorheen ziekenzorg) is een vereniging van mensen die begaan zijn met zieken, met chronisch en thuisgebonden zieken en eenzame mensen, ongeacht welke levensvisie zij hebben. Samana-vrijwilligers zijn mensen van de daad: mensen met een groot hart en een beetje vrije tijd.

Samana is een beweging met veel toekomst: toekomst die mensen voor elkaar maken. Het kloppende hart van Samana is de kernwerking. Een groep vrijwilligers probeert de ziekenzorgwerking vorm te geven.

Het uitgangspunt van die werking zijn de interesses en de noden van langdurige zieken en zorgbehoevende ouderen. De kernleden gaan op huisbezoek ter ondersteuning van de eenzamen, zorgbehoevenden en mantelzorgers.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals ontmoetingssamenkomsten, vierende of informatieve bijeenkomsten en uitstappen. Dit alles op maat van de doelgroep, zodat het voor iedereen haalbaar is.

Spreekt het u aan om deel uit te maken van de ploeg vrijwilligers of kent u iemand in uw omgeving of vriendenkring die een huisbezoek op prijs zou stellen, dan kunt u terecht bij :

André Van Bergen
Steenoverstraat 37

volg ons op facebook

facebook-icon

pastorale eenheid

Beeltenis Onze-Lieve-Vrouw

kerknet

meer info over onze parochiekerk