Vieren

Eucharistieviering

Zaterdag 18u30 eucharistieviering

Doopsel

Het doopsel vormt een drieluik met de eerste communie en het vormsel. Door het doopsel wordt je kindje opgenomen in de gemeenschap van gelovige mensen. Meer info bij de kerngroep.

Eerste Communie

De eerste communie is na het doopsel de volgende stap in het christelijk geloof.  Traditioneel vindt deze viering plaats op Onze Lieve Heer Hemelvaart.  Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In 2020 werd door corona de Eerste Communie op 3 oktober 2020 gehouden in beperkte kring. Een film werd opgenomen om toch te kunnen meegenieten.  !!! opgepast !!!  De film duurt een half uur.  Bij voorkeur bekabeld of via wifi te bekijken. Mobiel via G4 wordt afgeraden vanwege de grootte van de film.

Vormsel

De vormselcatechese vormt gedurende één jaar de voorbereiding op het vormsel. De jonge christenen spreken hun geloof uit in aanwezigheid van een vormheer. Deze legt hun namens Jezus Christus de handen op, zalt hen en zendt hen verder de wereld in.  Inschrijvingen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Huwelijk

Het huwelijk verbindt de gehuwden met Christus en zijn Kerk. Hun liefde wordt verrijkt met de kracht van Jezus zelf.
Neem contact op met de kerngroep voor meer info over het huwelijk.

Ziekenzalving

Ziekenzalving wordt gezien als het 'laatste' sacrement binnen de katholieke kerk.  Een zieke gelovige wordt door een priester de laatste sacrementen toegediend op zijn sterfbed en gezegend met olie en gebed. Neem voor een ziekenzalving contact op met de kerngroep.

Uitvaart

Afscheid nemen in een kerkelijke uitvaartdienst geeft je als gelovige meeleven en steun. Via een biddend samenzijn geven we de gelegenheid om samen met familie en gans de parochiegemeenschap de dierbare overlevende vertrouwvol in Gods handen te leggen.  Bespreek de mogelijkheden via een vrij te kiezen begrafenisondernemer.

volg ons op facebook

facebook-icon

pastorale eenheid

Beeltenis Onze-Lieve-Vrouw